Logotyp Finsam, finansiell samordning

Individen står i fokus för Individsamverkansteamet

Kungsbacka Posten skrev den 16 mars om ”Kungsbackas eget dreamteam”, individsamverkansteamet, en finsaminsats som drivs av Samordningsförbundet i Halland.

Teamets uppgift är att stötta långtidsarbetslösa till arbete och studier. Det handlar om personer som står långt från arbetsmarknaden där insatser från det offentliga inte kunnat stötta fullt ut.

– Vi jobbar med dem som står allra längst från arbetsmarknaden. Nästan hälften av de vi träffar har gått på någon form av offentlig försörjning i fyra-fem år, var fjärde i tio år eller mer. Det handlar om människor där deras handläggare har sagt att ‘vi råddar inte detta mer’. Ofta är det personer med psykisk ohälsa och en komplex problematik, berättar Linda Bertlin för Kungsbacka Posten.

Nu har insatsen också uppmärksammats av Försäkringskassans nyhetsredaktion som intervjuade Linda Bertlin, beslutsfattare och Lena Svensson, personlig handläggare som båda är utlånade till Individsamverkansteamet. Båda menar att största styrkan med insatsen är att fokus ligger på individen.

Lena Svensson framhåller också en annan framgångsfaktor; att alla medarbetare kommer från olika myndigheter men ändå är kollegor i detta projekt, och att alla strävar åt samma håll. Det innebär att alla måste ge och ta från varandra.

Läs mer om individsamverkansteamet:

Försäkringskassan, viktig part för att få personer i arbetelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kungsbacka Postenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Samordningsförbundet i Halland, samverkansguidelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Arbetsförmedlingen
Försäkringskassan
Socialstyrelsen
Sveriges kommuner och regioner