Logotyp Finsam, finansiell samordning. Länk till startsidan för Finsam

Ulrica blir ny representant i nationella rådets arbetsgrupp

Ulrica Runemar är ny representant från SKL, Sveriges Kommuner och Landsting i nationella rådets arbetsgrupp. Ulrica kommer ursprungligen från Eskilstuna.

Efter studier i Lund och några års arbete i Malmö återvände Ulrica till Sörmland för att arbeta inom socialtjänsten i Strängnäs kommun.

Ulrica Runemar

– Jag har gjort det mesta inom socialtjänsten. Sedan 2006 har jag haft olika chefsuppdrag, senast var jag chef för ekonomiskt bistånd. Sista halvåret arbetade jag med att utvärdera våra arbetsmarknadsinsatser med Delegationen för unga och nyanlända till arbete (Dua). Nu är jag sedan augusti anställd på Sveriges Kommuner och Landsting som utredare på Ekonomiskt bistånd, där 30 procent av min tjänst ska gå till Nationella rådets arbete.

Hur ser du att på att börja arbeta med Finsam-frågor?

– Jag tycker det är spännande, jag har mycket positiva erfarenheter från arbete med olika insatser finansierade via RAR Sörmland. Just när det gäller de grupper som står långt från arbetsmarknaden, måste parterna hjälpas åt. Finsam ger en möjlighet att hitta och utveckla bättre samverkansformer. Här tror jag att Nationella rådet har en viktig i roll i att just främja utveckling, för tyvärr finns det mycket hinder för samverkan idag.

Vad kommer du att arbeta med i Nationella rådet?

– Jag representerar SKL och kan bidra med kunskap om och förståelse för det kommunala perspektivet i Finansiell samverkan och kommer att försöka se till hur våra frågor påverkar den kommunala verksamheten.

– Jag kommer också att ingå i arbetet med den nya Finsam-konferensen och att ta fram en ny handbok.

Vem är du privat?

– Jag bor i Mariefred med man och två barn, 14 och 8 år gamla. Mycket av fritiden går till att hänga med på mina barns aktiviteter. På sommaren gillar jag att bada eller fiska. Nu på hösten brukar jag plocka svamp. Jag gillar också att resa i Europa.

Arbetsförmedlingen
Försäkringskassan
Socialstyrelsen
Sveriges kommuner och regioner