Logotyp Finsam, finansiell samordning. Länk till startsidan för Finsam

Hallå där Cindy Marttiin, hur går det med Finsamkonferensen

Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi har tackat ja. Bi Puranen, Christina Stielli och Mats Tyrstrup likaså. Kommande Finsamkonferens i Tylösand, Halland den 24–25 mars, har ett spännande program med temat Innanförskapets möjligheter. Cindy Marttiin leder arbetsgruppen bakom konferensen.

Cindy Marttiin

Hur går det med planeringen?

– Det har gått otroligt bra, vi har haft ett stort stöd av Samordningsförbundet Halland som jag tycker har haft en väldigt tydlig linje i vad för slags konferens de vill skapa tillsammans med oss i Nationella rådet.

Berätta mer om temat, Innanförskapets möjligheter

– Ja, det är ett av Samordningsförbundet Hallands värdeord. Det handlar om att vara inkluderande, idag talas det mycket om utanförskap. Om vi istället ser på de möjligheter som finns om alla är med och bidrar, utifrån sina förutsättningar.

Vad kan man säga om moderatorn, Ylva Källman?

– Hon har arbetat mycket med Samordningsförbundet Halland tidigare och har också funnits med i planeringen för konferensen på ett tidigt stadium. Hon är en väldigt engagerad person, jag har hört att hon ofta talar om vikten av att vi är olika för att nå goda resultat i arbetslivet genom att använda sig av de olika karaktärerna i Muminfamiljen.

Först ut bland talarna är Bi Puranen, forskare, författare och programledare. Vad kommer hon att prata om på konferensen?

– Ja, hon kommer att prata en del om sitt arbete för World Values Service som hon varit generalsekreterare för sedan 1996. Det är ett forskningsprojekt med syftet att utforska sociokulturella, moraliska, religiösa och politiska värderingar inom olika kulturer världen över. Det kan t ex handla om hur olika kulturer uppfattar lycka.

Christina Stielli kommer att prata om att hitta lugnet, kraften och arbetsglädjen.

– Ja, jag tror att det blir ett väldigt intressant pass som vi i publiken kan ha nytta av både i vårt arbete och i vårt privatliv. Det handlar om använda den tid vi har på rätt sätt. Många kan nog känna igen henne från TV4 morgon där hon vid ett flertal tillfällen talat om stresshantering.

Under nästa dag möter vi Mats Tyrsrup som kommer att prata om hur vi får bort organisatoriska mellanrum, vem är det?

– Han har funnits med i planerna för våra konferenser i flera år. Det ska bli spännande att få höra vad han kan ge för ”verktyg” för att komma till rätta med samverkansproblem som vi arbetar så nära med.

Vad kan du säga om de valbara seminarierna?

– Ja, det är verkligen en blandning av bra seminarier, där jag tror att alla kommer att hitta något som de gillar. Emerga som talat i plenum återkommer i ett seminarium för att ge oss verktyg för mänskliga rättigheter i praktiken.

När kan man anmäla sig?

– Nu Här kan du läsa hela inbjudan och göra din anmälan. Som alltid är det begränsade platser så vänta inte för länge med anmälan. Dagen innan nationella FINSAM-konferensen kommer Samordningsförbundet i Halland att fira 10-årsjubileum i samband med Samordningsförbundets dag, mer information kommer att komma i januari.

Kalendarium

Kalendarium

Arbetsförmedlingen
Försäkringskassan
Socialstyrelsen
Sveriges kommuner och regioner