Logotyp Finsam, finansiell samordning. Länk till startsidan för Finsam

Hur det är att leva med social fobi?

Genom kampanjen ”Distansexperterna” har Samordningsförbundet i Halland uppmärksammat hur det är att leva med social fobi. Genom tre filmer på Facebook hoppas de få företag i länet att vilja bidra med praktikplatser.

– Idén kommer från ett samtal med en individ under pandemin som konstaterade att ”plötsligt är alla som jag”, berättar Samuel Grahn på Samordningsförbundet i Halland.

Hur det är att leva med social fobi

Distansexperterna - hur det är att leva med social fobi


– Det var plötsligt helt socialt acceptabelt att stanna hemma, gå ut sent för att handla när det är som minst folk och tvätta händerna ofta.

– De som har de här problemen är ju något av en distansexpert. Tänk om vi kunde lyfta deras historia för att få företag att anmäla sig som praktikplats? Vi vill skapa medvetenhet kring den här dolda gruppen.

Genom tre filmer på Facebook leddes företag vidare till landningssidan distansexperterna.se som förklarade mer om målgruppen och vad som krävs för att kunna vara med och bidra som praktikplats.

Fram till nu har filmerna setts mer än 40 000 gånger och Samordningsförbundet i Halland har också fått flera nya företag som vill ställa upp som praktikplats.

– I höst ska vi vidareutveckla konceptet för LinkedIn där vi vill lyfta till exempel neuropsykiatriska funktionsnedsättningar än mer, säger Samuel Grahn.

Filmerna finns på Samordningsförbundet Hallands Facebooksida och LinkedIn (krävs konto för att kunna se dem)

Distansexperter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

LinkedIn Länk till annan webbplats.

Arbetsförmedlingen
Försäkringskassan
Socialstyrelsen
Sveriges kommuner och regioner