Logotyp Finsam, finansiell samordning. Länk till startsidan för Finsam

Finsam deltar inte i Almedalsveckan 2021

Greta Henriksson

Greta Henriksson, Finsam Gotland. Foto: Cindy Marttiin

Årets Almedalsvecka blir ett digitalt fyradagars evenemang på grund av den pågående pandemin. Nationella rådet, NNS och Finsam Gotland har beslutat sig för att inte delta.

– För oss är möjligheten till verkliga möten en viktig del i Almedalsveckan, säger Greta Henriksson, Finsam Gotland.

Förra årets Almedalsvecka ställdes in. I år har arrangörerna arbetat med två parallella spår, en ”hybrid vecka” med både digitala och mindre fysiska möten och en helt digital version under fyra dagar. För några dagar sedan beslutade Almedalsveckans ledning sig för att gå vidare med den digitala lösningen.

– Almedalen är en viktig arena. Men för oss i ”Finsam-världen” är det framförallt de spontana mötena mellan olika aktörer och politiker som ger mest, jag tror inte att så många kommer att vilja följa seminarier via en länk i juli, säger Greta Henriksson.

En helt digital mötesplats erbjuder inte samma möjligheter, menar Ola Andersson. Samtidigt lämnar han dörren lite på ”glänt”:

– Vi följer utvecklingen, skulle restriktionerna lätta under våren och möjliggöra fysiska möten kan vi kanske delta i en någon form.

Även Cindy Marttiin, Nationella rådets arbetsgrupp, menar att det är viktigt att följa utvecklingen kring Almedalsveckan. Avgörande för årets ställningstagande har varit förutsättningarna för arrangemanget, där årets Almedalsvecka pågår under en begränsad tid och innehållet till stor del vikts till partierna.

– Vi hoppas att det finns förutsättningar att vara med 2022 istället.


Arbetsförmedlingen
Försäkringskassan
Socialstyrelsen
Sveriges kommuner och regioner