Logotyp Finsam, finansiell samordning. Länk till startsidan för Finsam

Arbetsförmedlingen fick Svenska Jämställdhetspriset

Arbetsförmedlingens arbete för att utbilda personal, leverantörer och arbetssökande för ökad upptäckt av våld i nära relationer har tilldelats Svenska Jämställdhetspriset.

Arbetsförmedlingen har under fyra år i samverkan med Försäkringskassan, Migrationsverket, Socialstyrelsen, Jämställdhetsmyndigheten och samordningsförbunden haft i uppdrag att öka upptäckten av våld. Regeringsuppdraget har fokuserat på våld i nära relationer, hedersrelaterat våld och förtryck, sexuellt våld oavsett förhållandet mellan förövaren och brottsoffret samt på särskilt utsatta grupper. Myndigheterna har arbetat både med våldsutsatthet och våldsutövande.

– Vi vet att utbildningen och de nya rutinerna har haft effekt. Arbetssökande kvinnor har sökt och fått hjälp efter att de fått frågan om våld från personal, säger införandeledare Åsa Frostfeldt på Arbetsförmedlingen.

 

Läs hela nyheten på Arbetsformedlingen.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Arbetsförmedlingen
Försäkringskassan
Socialstyrelsen
Sveriges kommuner och regioner