Logotyp Finsam, finansiell samordning. Länk till startsidan för Finsam

Lär dig använda SUS

SUS är ett uppföljningssystem för samverkan och finansiell samordning som bland annat ligger till grund för nationella uppföljningar till regeringen.

Nationella rådet erbjuder tre olika kostnadsfria utbildningar som leds av process stödjare Marie Hermansson.

Grundutbildning

Få en grundläggande förståelse för vad de olika begreppen betyder, samt en förståelse för hur man kan använda SUS-systemet vid uppföljningar.

Rapportutbildning

Efter avslutad utbildning ska kursdeltagaren fått grundläggande kunskap i hur man tar ut data ur SUS-systemet, fått förslag på olika rapporttyper samt förslag på presentation av uppföljning. Kursen inleds med en genomgång av begreppen i SUS. Kursinnehållet kan anpassas till vilken behörighet deltagarna har. Innan rapportutbildningen ska du ha gått grundutbildningen.

Insatser och budget

Vänder sig till samverkansadministratörer och insatsansvariga, som registrerar insatser och budget i SUS. Denna del kan ligga i samband med grundutbildningar och/eller i samband med rapportutbildningar och kan ges enskilt eller i grupp.

Anmälan

Intresseanmälan till Marie Hermanson

marie.hermanson@alvokust.se

Förbundet tillhandahåller lokal och fika. Deltagarna ska ha med egen dator och ska ha skaffat behörighet att använda SUS.

Grundutbildning och Insatser och budget erbjuds även på distans.

Se film om nyttan med SUS

Nyttan med SUSlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Arbetsförmedlingen
Försäkringskassan
Socialstyrelsen
Sveriges kommuner och regioner