Logotyp Finsam, finansiell samordning. Länk till startsidan för Finsam

Användningstips och tillgänglighet

Vi arbetar ständigt med att öka tillgängligheten på webbplatsen. Vårt mål är att all information och alla tjänster på webbplatsen ska kunna användas av alla oavsett personliga eller tekniska förutsättningar. 

Har du problem med att använda någon del av webbplatsen vill vi att du kontaktar oss och berättar vad som inte fungerar. 

Kontakt

Anpassa

Finsam.se använder relativ teckenstorlek vilket gör att du i din webbläsare kan ändra textstorleken. Det gör du på olika sätt beroende på vilken webbläsare du använder.

Ändra textstorlek via Ctrl-tangenten och mushjulet

Håll ner Ctrl-tangenten på tangentbordet och snurra på mushjulet (fungerar på de flesta webbläsare)

Ändra textstorlek via webbläsarens menyer

Internet Explorer: Välj Visa och därefter Textstorlek.

Google Chrome: Välj Anpassa och kontrollera Google Chrome. Vid Zooma in kan du därefter öka eller minska teckensnitt.

Firefox: Välj Visa och därefter Textstorlek. Du kan också använda Ctrl-tangenten tillsammans med + eller -

Opera: Välj Visa och därefter Zoomfaktor. Du kan också använda tangenterna + och -

Netscape Navigator: Välj Visa och därefter öka- eller Minska teckensnitt.

Skriva ut webbsidor

Använd webbläsarens inbyggda funktion för utskrift när du vill skriva ut en sida. Om du vill se hur utskriften blir innan du skriver ut, kan du välja ”Förhandsgranska” eller ”Förhandsvisa” i din webbläsare eller i utskriftsfönstret.

Nya fönster

När vi länkar till en annan webbplats öppnas sidan i ett nytt fönster. Det innebär att du kommer tillbaka till vår webbplats när du stänger det nya fönstret.

Länkar som går till pdf-filer öppnar också nya fönster.

Vill du öppna en annan länk i nytt fönster kan du högerklicka på länken och välja ”Öppna nytt fönster” eller ”Öppna ny flik”.

Ladda ner filer

På vår webbplats är pdf det vanligaste formatet för dokument och blanketter. Ett vanligt gratisprogram för att kunna läsa pdf-filer är Adobe Reader. Det kan du ladda ner från Adobes webbplats. Du som inte har program som kan läsa filformaten för Word, Excel eller Powerpoint kan gratis ladda ner Microsoft Viewers för dessa format.

Tangentbordsnavigering

Om du har svårt att använda mus är det ofta enklare att navigera med hjälp av tangentbordet. I de flesta webbläsare kan du göra det genom att använda Tab-tangenten för att hoppa från en länk till nästa, och Enter- eller Returtangenten för att aktivera en länk. För att hoppa till föregående länk håller du nere Shift-tangenten samtidigt som du trycker på Tab. Om det inte fungerar i din webbläsare bör det finnas information om hur du gör i webbläsarens dokumentation eller hjälpsystem.

Sökfunktion

På webbplatsen finns en sökfunktion som gör det möjligt att fritext-söka på sidor och dokument. Den enkla sökningen söker efter såväl sidor som dokument i titel, beskrivning, nyckelord och i löpande text. Med den avancerade sökning kan du begränsa din sökning till enskilda samverkansformer.

Krav på webbläsare

Vår målsättning är att webbplatsen ska fungera oavsett vilken webbläsare du använder, under förutsättning att den stödjer W3C:s aktuella HTML-rekommendation.

Om din webbläsare saknar eller har otillräckligt stöd för CSS eller JavaScript kommer du att få ett avskalat utseende och i vissa fall begränsad funktionalitet, men du ska fortfarande kunna navigera på webbplatsen och ta del av innehållet.

Arbetsförmedlingen
Försäkringskassan
Socialstyrelsen
Sveriges kommuner och regioner