Logotyp Finsam, finansiell samordning. Länk till startsidan för Finsam

Användare i Uppföljning Finsam

Så här får du behörighet som användare till Uppföljning Finsam. Du får behörigheten genom din organisations beställare.

Rutiner behörighetsbeställning för respektive organisation

Kommun, Region och samordningsförbund

Din Beställare av behörigheter använder blankett
9480 Beställning användare i Uppföljning Finsam Pdf, 724.3 kB, öppnas i nytt fönster.

Anmälan av borttag av behörighet för användare görs på blankett
9484 Anmälan om borttag av behörighet för användare av Uppföljning Finsam Pdf, 710.4 kB, öppnas i nytt fönster.

En underskriven utskrift skickas till Försäkringskassans behörighetsadministration:

Försäkringskassan
Verksamhetsstöd
Box 43
933 21 Arvidsjaur

Behörighetsadministrationen registrerar dig som användare i Uppföljning Finsam och skickar en bekräftelse. Nu kan du som förbundsadministratör logga in i Uppföljning Finsam och registrera uppgifter till det samordningsförbund som du har uppdrag för. Behörighet som användare gäller tills vidare.

Arbetsförmedlingen

För Arbetsförmedlingen är det medarbetarens chef som fyller i och sparar blanketterna innan den skickas till servicedesk@arbetsformedlingen.se.
Ange Uppföljning Finsam i ämnesraden.

Försäkringskassan

För Försäkringskassans medarbetare är det medarbetarens chef som beställer behörighet till Uppföljning Finsam enligt de ordinarie rutinerna.

När du som användaren har fått en bekräftelse på din behörighet kan du logga in i Uppföljning Finsam genom Efos (Försäkringskassan) tjänstekort, Arbetsförmedlingens tjänstekort, bank-id och mobilt bank-id. Behörighet som användare gäller tills vidare.

Behörighet till fler samordningsförbund?

Om du behöver behörighet till flera samordningsförbund måste din beställare av behörighet skicka in en blankett per förbund.

Anställd med skyddad identitet?

I Uppföljning Finsam finns det inte något särskilt skydd för personer med skyddad identitet. Därför bör du med skyddad identitet inte vara användare i systemet.

Koppla deltagaransvarig till insats

Behöver organisationen ett PUB-avtal?

Organisation där förbundsadministratör är anställd behöver teckna ett PUB-avtal med Försäkringskassan för att kunna koppla deltagaransvarig till en insats.

PUB-avtal med Försäkringskassan

När behörigheten är klar

När du som användare fått din behörighet kan du logga in i Uppföljning Finsam genom Efos tjänstekort (Försäkringskassan), Arbetsförmedlingens tjänstekort, bank-id eller mobilt bank-id.

Förbundsadministratör

Som förbundsadministratör loggas du in i ditt samordningsförbund direkt och kan börja registrera.

Deltagaransvarig

Ska du vara deltagaransvarig behöver du kopplas till de insatser som du ska arbeta med. Det görs av förbundsadministratören och du hittar uppgifter om vem det är när du loggar in i systemet.

Förbundsadministratören behöver teckna ett PUB-avtal med Försäkringskassan för att kunna koppla deltagaransvarig till en insats.

Här kan du läsa mer om PUB-avtal.

Övrig information

Om du som är förbundsadministratör behöver behörighet till flera samordningsförbund ska din beställare av behörighet skicka in en blankett per förbund.

Observera att det inte finns något särskilt skydd i systemet för personer med skyddad identitet. Därför bör du med skyddad identitet inte vara användare i Uppföljning Finsam.

Arbetsförmedlingen
Försäkringskassan
Socialstyrelsen
Sveriges kommuner och regioner